DIABLO 2 Återuppståndad nybörjarguide | PCGAMESN, DIABLO 2 Uppståndde komplett nybörjarguide – Fextralife

Diablo 2 nybörjarguide

Släpp aldrig föremål på marken i hopp om att någon kommer att “dupa” det åt dig. De tar upp föremålet och försvinner.

DIABLO 2 Uppståndsbidragsguide

Letar du efter en nybörjarguide till Diablo 2 uppståndelse? Det har gått över 20 år sedan Diablo 2 lanserades, så det är helt förståeligt om du inte kommer ihåg varje liten detalj om RPG -spelet. Även om Blizzard har gjort ett bra jobb omarbetning Diablo 2, finns det vissa aspekter av spelet som inte har stått tidens test. Vem kanske har gissat att ett spel uppkallad efter djävulen kan vara så oförlåtande?

Det är lätt att spendera dina värdefulla kompetenspoäng bara för att upptäcka halvvägs genom spelet som du har skapat en fruktansvärd byggnad. Det finns viktiga mekaniker du bör tänka på innan du vågar i strid, som att du bara kan respektera din karaktär ett begränsat antal gånger per playthrough. Inte säker på vilken klass du ska välja? Vi har byggt på Amazonas, trollkarl, druid, necromancer, barbarian, paladin och mördare – ta ditt val!

Oavsett om du är en återvändande Diablo -spelare som letar efter en snabb uppfriskare, eller om du är en komplett nykomling i serien, bör dessa tips vara till hjälp i början av spelet. Vi har dig redo att skicka Diablo och hans minions tillbaka till helvetet innan du får chansen att välja en Diablo 2 -klass.

Användbara genvägar

Utanför striden kommer du att spendera mycket tid i Diablo 2: s lagermenyer. Du kan påskynda försäljningsprocessen med den nya livskvaliteten justering som gör att du direkt kan sälja en artikel i en butik. Kontroll och vänsterklick på valfritt objekt i ditt lager för att sälja det till en köpman. Du kan spara gott om tid med den här praktiska lilla genvägen och skona dig minuter varje gång du är klar med att slåss mot demoner.

Det finns en annan handelsrelaterad genväg du kan använda för att köpa flera objekt i ett klick. Skift och högerklick låter dig köpa en bunt med föremål. Detta är praktiskt när du köper rullar för dina tomer eftersom det låter dig köpa 20 rullar i ett enda klick. Du kan också lägga till föremål direkt i bältet genom att trycka på Skift och vänsterklick.

Till sist, Använd Alt för att visa alla föremål som tappats på golvet. Detta är avgörande eftersom det gör att du kan se varje objekt på skärmen, vilket ger dig friheten att vara mer selektiv om vad du plockar upp. I början av spelet plockar de flesta spelare upp något gammalt skräp eftersom de kan sälja det på, men det bromsar drastiskt när du börjar hitta bättre byte.

En trollkarl och Amazon bredvid två stadsportaler i Diablo 2 uppstod

Köp tomes direkt

Rullarna av Identation och stadsportal kommer att bli två av dina mest använda föremål i Diablo 2, precis intill drycker. När du har låst upp åtkomst till leverantören i lag 1, köpa en tome av identitet och stadsportal direkt. Dessa tomer låter dig lagra upp till 20 rullar i varje fartyg, vilket sparar massor av lagerutrymme. Tomes bör bli en grundpelare i ditt lager under hela spelet, vilket troligen upptar samma utrymme från början till slut.

Glöm inte din legosoldat

Diablo 2 spenderar inte mycket tid på att lyfta fram vad legosoldater är och hur de kan användas effektivt. I nästan varje handling finns det legosoldater som kan slåss tillsammans med dig för ett pris. I lag 1 belönar Kashya dig med en skurks legosoldat efter att ha slutfört Blood Raven Quest. Mercenaries kämpar med dig tills de dör, och de kan dö ganska snabbt om du inte uppmärksammar dem.

Även om detta kan låta som en börda, kan legosoldater vara extremt användbara, särskilt för solospelare som kan behöva en hjälpande hand. Du kan utrusta legosoldater med samma typ av utrustning och vapen som du kan använda. Att förbättra din legosoldat är det enklaste sättet att förbättra deras överlevnad – om du vill att din AI -följeslagare ska tanklskada för dig, kommer du att behöva dela din byte. Du kan till och med ge dina legosoldat drycker direkt från bältet genom att hålla Skift och tryck på motsvarande snabbtangent.

Statistiska skärmen i Diablo 2 uppstod

Spendera dina färdighetspoäng noggrant

Devs implementerade ett antal viktiga livskvalitetsförändringar av Diablo 2 uppståndna, men förmågan att respektera är inte en av dem. Det är rätt, om du vill respektera din karaktär har du bara en möjlighet att göra det under hela spelet. Efter att ha slutfört den onda uppdragen i lag 1 ger Akara dig en möjlighet att återställa alla dina färdigheter. Denna möjlighet inträffar en gång per svårighet.

Det är viktigt att du spenderar din skicklighet och stat pekar klokt eftersom du bara kan fixa dina misstag en gång. Det är värt att följa en byggguide för att säkerställa att du inte slösar bort någon av dina värdefulla poäng. Diablo 2 uppståndna låter dig ta din karaktär till en högre svårighet, men du kommer inte att överleva om dina poäng har gjort dig för svag för att slåss mot monster.

Det finns en alternativ metod som gör att du kan respektera när du vill, men det kräver att du når slutspelets innehåll på helvetesvårigheter. Detta handlar om att besegra varje chef i alla fem handlingarna – chansen är att om du har nått det hittills, din byggnad kan inte vara så dålig. Kolla in vår Diablo 2 Respec Guide som belyser exakt vad du behöver för att tilldela dina färdighetspoäng.

Känn dig fri att experimentera med din klass

Okej, så du vet hur vi bara sa att du borde spendera dina färdighetspoäng noggrant? Om du bara planerar att spela igenom spelet en gång på normala svårigheter, var inte rädd för att experimentera med din byggnad. Diablo 2: s startvårigheter kräver inte att du skapar den mest optimala byggnaden – du kan komma undan med att slösa bort några poäng om du vill prova något nytt.

Vi tror inte att det är möjligt att skapa en byggnad så dålig att du inte kan slutföra spelet på Normal, men detta är definitivt något du kan göra på Nightmare och Hell. Använd Normal som en lekplats för din kreativitet, men om du bestämmer dig för att sparka på svårigheten på en nivå kan det vara en bra idé att följa en builduide istället.

Det är alla de nybörjare tips du behöver för att komma igång i Diablo 2 uppståndelse. Glöm inte att kolla in vår massiva guide på Horadric Cube -recept för att se alla artiklarna du kan kombinera tillsammans. På tal om massiva guider innehåller vår Diablo 2 Runeword -lista varje kombination av runor i hela spelet – kolla in det när du når lag 2!

Christian Vaz i västra London, född och uppvuxen, tillbringar Christian de flesta av sina dagar på att spela spel som Elden Ring och Genshin Impact. Du hittar också honom att utforska universum i Starfield och öva kombinationer i Street Fighter 6.

Diablo 2 nybörjarguide

Öppna meny

Lethal Gambit – Lies of P Build Guide

22 september 2023, Fexelea, 0

Stormsteel Templar - Lies of P Build Guide

Stormsteel Templar – Lies of P Build Guide

21 september 2023, Fexelea, 0

Lies of P Build Guide - Dragonblade Dancer

Lies of P Build Guide – Dragonblade Dancer

19 september 2023, Fexelea, 0

Lies of P Build Guide - Sawblade Slicer

Lies of P Build Guide – Sawblade Slicer

18 september 2023, Fexelea, 0

DIABLO 2: Uppståndelse – 15 nybörjartips och tricks för att hjälpa dig genom Sanctuary

Nytt för Diablo 2? Dessa 15 bitar av råd kommer från 20 års erfarenhet.

Diablo 2 Andariel

Diablo 2 Andariel (Image Credit: Blizzard Entertainment)

Diablo 2: Uppståndelse är här, och många spelare – nya och gamla – är utan tvekan redo att ta på sig Demons of Sanctuary. Diablo 2 är mer än 20 år gammal vid denna tidpunkt, och det finns gott om stora nybörjarens tips och tricks som kommer att få dig bekant med eller återuppmanas till det remastered legendariska spelet. Här är de inte i någon speciell ordning.

1. Fokusera din byggnad

DIABLO 2: Uppståndelse är inte som Diablo 3 i den meningen att du kan återspega och återkalla karaktärer så många gånger du vill. Faktum är att innan Akara tilldelade en statlig och färdighet återställer belöningen för Det onda QuestLine och innan tokens av upplösning introducerades fanns det inget sätt att göra om en annan karaktär än att börja om på nivå ett.

Med de tre svårighetsnivåerna – normal, mardröm och helvete – får du tre statliga och färdighetsåterställningar från Akara gratis. Tokens av upplösning görs genom att kombinera speciella essenser som mottas när man dödar chefer i helvetesvårigheter, vilket gör dem sällsynta och dyra. Av den anledningen vill du vara försiktig när du väljer färdigheter för din karaktär.

Varje karaktär har tre olika färdighetsträd, och medan du kan blanda och matcha färdigheter allt du vill, är de bästa byggnaderna i allmänhet så fokuserade som möjligt. Om du till exempel spelar som trollkarl kommer du sannolikt att välja antingen förkylning, eld eller blixt snarare än en blandning av alla tre. Speciellt i det tidiga spelet kan blandningsträd leder till en underpowered karaktär som kämpar med chefer.

2. Maximera ditt vitalitetsattribut

Diablo 2: Uppståndelse ger karaktärer fyra olika statspooler, känd som attribut: styrka, skicklighet, vitalitet och energi. Du får fem attributpoäng varje gång du planerar upp (såväl som några från uppdrag) så att de är relativt sällsynta. Medan alla attribut är viktiga, Vitalitet är den du i allmänhet vill maximera. En enorm livspool är grundpelaren i de flesta Diablo 2 -byggnader, med några undantag för trollkarl som går med en energishöldbyggnad.

Utrustningen och vapnen du använder kräver styrka och skicklighet för att utrusta, så se till att du har tillräckligt med båda för din bästa utrustning. Behändighet spelar också in i blockstaten; Om du vill maximera din blockchans, spara tillräckligt med poäng. Annars bör alla attributpunkter gå till vitalitet.

3. Maximera motstånd

Din karaktärs motstånd mot eld, förkylning, blixt och gift är det som kommer att hålla dig vid liv när du flyttar in i mardröm och helvetesvårigheter. Tecken startar normala svårigheter utan motstånd, men de kan erhållas genom utrustning och vissa uppdrag. För det senare, se till att rädda Anya i lag fem.

Du kan kontrollera dina motstånd på huvudpersonen, precis under din statistik. Om du har, säg, 15 giftmotstånd, kommer din karaktär att se en 15% minskning från alla giftelementattacker.

Bli inte för bekväm med motstånd i normala svårigheter, eftersom basnumren tar ett djupt dyk när du träffar de svårare svårigheterna. Du kommer att se en -40 straff i mardröm och en -100 straff i helvetet. Det betyder att du i slutspelet behöver någonstans runt +175 till alla motstånd för att ha maximalt skydd.

Prioritera redskap som erbjuder motstånd och se till att hålla en titt på charm av samma natur.

4. Kör normal grevinna för runor

Diablo 2 har egentligen inte ett slutspel, men arten av dess procedurellt genererade nivåer och Respawning fiender innebär att du kan köra samma chefer om och om igen på jakt efter Loot. I det tidiga spelet är Act ens Black Marsh hem för grevinnan som vanligtvis släpper runor som är användbara för att hantverkar som kan föra dig till åtminstone slutet på normala svårigheter.

Leta efter Tal och Etik runor för att skapa Smygande Runeword for Body Armor. Det ger giftmotstånd, snabbare körning/promenad, snabbare gjutningshastighet, snabbare återhämtning och mer.

Shael och Etik gå in i sköldar för att skapa Rim Runeword, med bättre blockhastighet, 25% till alla motstånd och ett boost till magisk hitta.

Blad är ett fantastiskt runord för trollkarl. Tir och Ral Runes går in i en stav för ett enormt uppsving för att skjuta färdigheter och kallmotstånd.

5. Hitta och använd waypoints för snabba resor

Spelets handlingar är uppdelade i regioner, och de flesta regioner har sin egen vägpunkt som kan användas för snabba resor. Du måste dock upptäcka och aktivera vägpunkten i naturen innan den kan nås från lagens huvudstad.

Om du till exempel planerar att köra grevinnan flera gånger vill du hitta vägpunkten i ACT One Black Marsh. Detta gör att du kan kringgå de första regionerna och gör dina upprepade resor mycket snabbare. Du kan snabbt resa till Black Marsh Waypoint, döda grevinnan i hennes torn och sedan lämna spelet för att upprepa processen.

Waypoints är statiska platser som alltid kommer att visas i en viss region. Förvirra dem inte med stadsportaler, som är användarskapade portaler som löper ut när de används eller om spelet har lämnats tillbaka till huvudmenyn.

6. Fyll din väska med drycker tidigt

Under det tidiga spelet är hälsokostion i allmänhet riklig. Du bör hitta många från nedsänkta fiender och i kistor runt om i världen. Mana drycker är å andra sidan mycket svårare att hitta och du måste troligtvis besöka leverantörer för att köpa dem. Varje gång du besöker staden, se till att fylla i.

Stamina spelar också en tung roll, men bara under de första timmarna av spelet tills du planerar upp och hittar bättre redskap. Av den anledningen vill du dock också ta med dig ett gäng uthållighetsdrycker. De kan staplas, vilket innebär att du kan dricka tre eller fyra på en gång och få dem att arbeta en efter den andra istället för att alla används på en gång.

Antidot drycker kan vara viktiga i det sena spelet, eftersom vissa avancerade fiender har otäcka giftattacker som varar tills du är tömd av livet. Tänk på dessa när du tar på sig chefer. På samma sätt, se till att ta med några tinande drycker när du står inför duriel.

7. Uppgradera ditt bälte ASAP

Du börjar spelet utan någon speciell utrustning, och en av de första artiklarna du bör leta efter är ett bälte. Grundbälten kommer att utöka dina dryckesplatser med fyra, medan avancerade bälten utvidgar slots med upp till 12 för totalt 16. Till och med ett grundläggande bälte fördubblar ditt tillgängliga utrymme, vilket kommer att minska mängden tid du tillbringar rörliga drycker från din väska till Belt HotBar.

8. Hyra och utrusta en legosoldat för att hjälpa till med slagsmål

Mercenaries är tillgängliga att hyra i startområdet för alla handlingar. Att döda Blood Raven i First Act Quest kommer att få dig en skurk bågskytte gratis, som kan utrustad med motsvarande redskap. Detta är viktigt, eftersom legosoldater är relativt svaga utan rustningar och vapen. Alla legosoldater du anställer i framtiden kommer att avbryta din nuvarande legosoldat, och alla redskap de bär kommer också att vara borta för alltid. Var noga med att ta tillbaka din utrustning innan du byter legosoldater.

Meta-spelet lutar i allmänhet kraftigt på akt två legosoldater på grund av deras auraförmågor och vapenklass som polearmer. Ett av de bästa startande runeRegs som du kan utrusta på en legosoldat är Insikt, som använder Ral, Tir, Tal, och Sol runor. Detta ger legosoldaten (och dig) en meditation aura som snabbt regenererar mana. Kombinerat med något som en Defiance -aura kan du få snabb mana regen och extra försvar utan mycket ansträngning.

9. Håll fast vid runor och ädelstenar

Runor ändrade diablo 2 mycket när de introducerades. De kan användas för att skapa några av de mest kraftfulla artiklarna i spelet-Runewords-men de används också allmänt som valuta i spelet. Om du inte på något sätt har ett enormt överskott av Runeword, bör du hålla fast vid så många som möjligt. Även låga runor kan kombineras i Horadric Cube för att “kub upp”, vilket ger dig en högre rune.

Ädelstenar är också ganska viktiga, både för att lägga till speciella förmågor till socketade föremål och för att skapa recept. Liksom runor kan ädelstenar av låg kvalitet uppgraderas i Horadric Cube, så du kanske vill hålla fast vid så många som möjligt. Du kanske till och med hittar människor som handlar med höga runor för en viss mängd perfekta ädelstenar när säsongens ekonomi kommer igång.

10. Sälj gula (sällsynta) redskap för stora pengar

Guld är alltid viktigt i Diablo 2: Uppståndelse. Du behöver det för att köpa drycker, portaler och ID -rullar i början av spelet, så behöver du det för att återuppliva din legosoldat i det sena spelet. Dödande får dig också att förlora ett gäng guld, så en tuff bosskamp kan lämna dig fattig.

Det bästa sättet att samla guld är att plocka upp gula (sällsynta) föremål, identifiera dem och sälja dem till köpmän. Mycket av tiden kan du få den maximala mängden guld i gengäld. Sidanmärkning: Se till att deponera ditt guld i din personliga stash för att förhindra att andra spelare stjäl det när du dör.

11. Håll redskap med +färdighetsstatistik

Medan du får färdighetspoäng när du planerar eller slutför vissa uppdrag, är det näst bästa sättet att få ett boost till dina färdigheter via Gear. Det är sällsynt, men allt du tycker att ökar dina föredragna färdigheter bör prioriteras (åtminstone om det inte får dig att vara mycket svagare). Den bästa utrustningen med +färdigheter kommer att vara legendariska (guld/brun), och runewords, även om sällsynta (gula) artiklar kan också rulla med några utmärkta statistik.

Tack vare den delade stashen nu i Diablo 2: Uppståndelse är det mycket lättare att byta redskap mellan dina karaktärer. Och eftersom Diablo 2 droppar slumpmässiga redskap som inte nödvändigtvis hänför sig till din nuvarande karaktär, se till att se upp för redskap som fungerar med dina andra karaktärer.

12. Använd Horadric Cube för extra lagerutrymme

Horadric Cube, som erhålls genom en akt två uppdrag, är ett av de mest kraftfulla verktygen i spelet. Det hjälper dig inte bara att gå igenom spelet i flera områden, utan det används också för att skapa, kombinera ädelstenar och runor och mer.

Horadric Cube tar upp fyra utrymmen i ditt lager, men när det öppnas ger det 12 utrymmen. Av denna anledning håller många kuben i sin huvudpåse för att hålla större föremål. Detta blir viktigare när ditt lager fylls med charm.

13. Öppna en stadsportal innan du står inför en chef

En död i Diablo 2: Uppståndelse skickar dig tillbaka till startområdet för lagen utan någon av dina utrustning. Det är upp till dig att navigera tillbaka till din döda kropp, som när du klickar på kommer att utrusta all din utrustning och kommer att flytta allt tillbaka till ditt lager. Eller, om du inte kan komma tillbaka kan du lämna spelet för att flytta din kropp tillbaka till stan. Detta kommer dock att återställa kartan och monster.

När du går in i en bosskamp, ​​öppna en närliggande stadsportal som inte kommer att värmas av fiender. Detta gör att du snabbt kan resa tillbaka till din kropp om du dör, vilket gör uppgiften mycket enklare.

Och om du spelar hardcore och dör, ha kul att starta en ny karaktär.

14. Leka med en trupp

Diablos minions blir starkare när fler spelare går med, men att ha en grupp människor som spelar är det bästa sättet att gå. Du kommer att kunna gå igenom spelet i mycket snabbare takt, och du kommer att kunna dra tillbaka och läka utan att så mycket oroa sig för att bli värmd av fiender. Medan de flesta karaktärer bygger fokus på maximal skada med maximal överlevnad, finns det ingen anledning till att du inte kan arbeta med några stödfärdigheter för att öka ditt parti, särskilt i det tidiga spelet.

Vet bara att Loot delas i Diablo 2: Uppståndelse, så var redo att ta tag i alla avancerade föremål som tappar. Annars måste du fråga snyggt eller handla.

15. Var försiktig med bedrägerier och falska affärer

Diablo 2: Uppståndelse kommer utan tvekan att fyllas med många veteraner som gärna hjälper nykomlingar med redskap och utjämning. Det finns emellertid också många människor som vill dra nytta av andra spelare på något sätt som möjligt. Här är några tips för att vara säker på att du inte blir lurad eller lurad.

Kontrollera alltid föremål i handelsfönstret innan du går med på en handel. Vissa människor kommer att byta ut legendariska föremål med avancerade artiklar som ser lika ut, i hopp om att folk inte kontrollerar statens skärm.

Släpp aldrig föremål på marken i hopp om att någon kommer att “dupa” det åt dig. De tar upp föremålet och försvinner.

Och ladda aldrig ner någon tredjepartsprogramvara som kan “hjälpa” spelet på något sätt. Det kommer sannolikt att få dig att förlora din utrustning på något sätt.