Olympus – Apex Legends Wiki, Olympus – Liquipedia Apex Legends Wiki

Olympus Apex

År 2734 avslöjades sanningen om faslöparenolycka-det var resultatet av en självförstörelse för att förhindra stöld av en nyupptäckt energikälla som kallas Branthium, och Pathfinder var ansvarig för att säkerställa dess utbredda distribution och avsluta den troliga Energikris och gör MRVN till Outlands hjälte. Som ett resultat installerades en staty i hans likhet och en ceremoni skulle hållas, vilket resulterade i att många av Outlands medborgare flockade till Olympus för att delta. [2] [3]

Olympus

är en karta som släpps i säsong 7 på planeten psamathe.

Innehåll

Lore [| ]

Bakgrund [| ]

Olympus var en stad byggd på drömmar. Byggt 2640 av miljardärens humanitära Lillian Peck [1], denna utopia som flyter i moln ovanför Psamathe var en gång en plats där de ljusaste sinnena i Outlands kunde samlas och utbyta idéer, vilket ledde till genombrott inom vetenskaperna och konsten. Olympus producerade ett antal genombrott för Outlands inklusive utvecklingen inom miljövänliga hoppdrivare för kortdistansfartyg, en fas-teknik för omedelbar transport som kallas faslöparen och drone-teknik för hälso- och säkerhetssystem.

Alla drömmar slutar dock, och den här slutade explosivt: faslöparolyckan i en experimentell forskningsanläggning ledde till skapandet av fasklyftan (en massiv bubbla av fasenergi), och Outlands bästa och ljusaste övergav snabbt det stad.

Emellertid upprätthöll Olympus själv av avancerade datorsystem, så det hittade snabbt nya köpare i Outlands elit. I 40 år fungerade det som en påkostad semesterplats med rift som turistattraktion. Tyvärr växte Rift instabil övertid, och Olympus evakuerades fullt ut för sex månader sedan. Nu har Hammond Robotics, med stöd av Mercenary Syndicate, förvandlat Olympus till en ny scen för Apex -spelen – men varför är någons gissning.

GameSpot Expert Reviews

8 februari 2019

Säsong 9 [| ]

År 2734 avslöjades sanningen om faslöparenolycka-det var resultatet av en självförstörelse för att förhindra stöld av en nyupptäckt energikälla som kallas Branthium, och Pathfinder var ansvarig för att säkerställa dess utbredda distribution och avsluta den troliga Energikris och gör MRVN till Outlands hjälte. Som ett resultat installerades en staty i hans likhet och en ceremoni skulle hållas, vilket resulterade i att många av Outlands medborgare flockade till Olympus för att delta. [2] [3]

Ungefär samtidigt återvände Icarus -flottan, en grupp scavenger -fartyg (i hemlighet av Torres Silva, VD för Silva Pharmaceuticals) [4] till Outlands från en expedition till Typhon. Fartygen närmade sig snart Olympus, med flottans flaggskepp, ICS Icarus, dockning på den flytande staden. Fartygen bar en nyttolast av flyktiga medusa vinstockar tagna från Typhons rester, som snabbt spridit sig och spridde ett flyktigt antigen som resulterade i en epidemi bland massorna som hade anlänt till Pathfinders ceremoni. [3] Tack vare legendernas hjälp stoppades epidemin och tillväxten av medusa vinstockar stoppades. Trots detta kunde de flesta vinstockar inte tas bort och var för kraftigt inbäddade i Olympus infrastruktur. [5]

Säsong 12 [| ]

Någon gång innan Mad Maggie dömdes till döds genom strid genom spetsspel, hade syndikatet fasföraren och dess terminal installerades för att teleportera hela flytande stad om det behövs. Fasförarens programmering var emellertid i bästa fall glänsande, och systemen som upprätthöll den saknade även de mest grundläggande brandväggarna. [6] Under Maggies inledande match kunde Silva dra nytta av detta för att hacka in sina system och försöka släppa Olympus på staden Malta. Emellertid lyckades nödturbinsystemen hålla staden flytande innan den kunde krascha. [7] Silva placerade skulden för detta på Maggie och etablerade henne som en “skurk” i hans knep för att ta över syndikatet. [8]

Platser [| ]

Plats i djärv är markerade på kartskärmen. Icke-djärva platsernas namn kan bara ses i HUD: s övre vänstra hörn när du går in i dessa områden.

namn Beskrivning Supplettfack
Jordbruksinträde Lågnivå
Förrum Lågnivå Antechamber är en passage som går till central turbin.
Höststater Högnivå Ett ovalt område med små byggnader som omger kanterna. En 3-våningar i centrum fungerar som ett centrum för området. Ytterligare en 3-våningar byggnad ligger strax norr om den centrala byggnaden.
Bonsaplaza Mittnivån Crown Jewel of Olympus, på den södra delen av kartan, har flera stora skyskrapor och restauranger.
Bonsai sluttning Lågnivå
Arcadia Supercarrier Högnivå En något stor plats på Olympus där nära kvartalen strider kommer troligen att hända. Har andra byggnader i området tillsammans med namnfartyget.
Mittnivån Denna POI har en dubbel långsam rörlig fläkt i mitten, och majoriteten av looten omger kanten. Nära kvarterkamp är oundvikligt här. Det förbinder också många andra POI: er och blir därför en genväg.
Försvarskonimeter Lågnivå
Hamn Högnivå Ett cirkulärt område som komprometterats med flera byggnader. Det ligger på nordväst om kartan, mellan bärare och elnät.
Högnivå Ett flytande fartyg i den långa sydvästra sidan av kartan ansluten med två zipliner. Loot i POI är främst i mittområdet och runt fartygets kanter. Mittområdet har alltid en guldobjekt och/eller en lila föremål.
Högnivå Ett stort takområde komprometterat med flera små byggnader. Det ligger nära turbin- och Hammond -laboratorier.
Bondgård Lågnivå
Odla torn Mittnivån Tre snurrtorn belägna på kartan av kartan.
Gyllene trädgårdar Mittnivån En samling av fyra 2-våningar, 3-rumsbyggnader belägna på östra sidan av kartan. Det består av ett grunt, halvmåneformat damm, såväl som många träd och blommor.
Hammond Labs Mittnivån Ett stort labb i mitten av kartan, mellan gods, turbin, energidepot och soluppsättning.
Hydroponics Högnivå En samling byggnader sydväst om kartan, sydost om Elysium.
Elfenbenspass Lågnivå
Labbbild Lågnivå
Lifeline’s Clinic Högnivå Ett tornövertagande består en med-bay-plattform som läker legender som står på plattformen. Kan ringa ner ett neutralt vårdpaket på nödplattformen på baksidan av kliniken en gång per spel.
Underhåll Lågnivå
Högnivå En stor plats belägen på sydost om kartan, söder om Grow Towers.
Pathfinder’s Fight Night Högnivå En stadövertagande som består av en boxningsarena med en ring där spelare bara kan använda melee -attacker.
Fas Gateway Central Lågnivå Ingången till faslöparen söder om Hammond Labs. 4
Fas Gateway West Lågnivå Ingången till faslöparen norr om hydroponics. 4
Primär elnät Mittnivån
Högnivå En stor kupol gjord av klyftenergi belägen på den nordöstra delen av kartan. .
Högnivå
Sekundär kraftnät Lågnivå
Varv Lågnivå
Soluppsättning Mittnivån En samling små byggnader. Den centrala byggnaden har en stor solpanel på toppen och är en garanterad spawn för snikskyttgevär.
Supplödspår Lågnivå
Icarus Högnivå Det röda fartyget. Också platsen för valvet.
The Reverie Lounge Högnivå Ett område ovanför Bonsai Plaza som förbinder två av byggnaderna.
Tunnel Lågnivå
Sammet oas Velvet Oasis har främst två höga byggnader med en insida med zipliner som leder mot det underjordiska Oasis Cafe. Det finns andra mindre strukturer runt byggnaderna så att du kan dra dig tillbaka till där om du lyckas fly från en kamp vid byggnaderna.
Vildblomma Lågnivå

Tidigare platser [| ]

namn Plundra Beskrivning Nuvarande position
Lasthållning Lågnivå Pathfinder’s Fight Night
Vägkorsning Lågnivå Icarus
Välkomstcenter Lågnivå Lifeline’s Clinic

Kartfunktioner [| ]

 • Faslöpare
 • Treudd
 • Loot MRVNS
 • Icarusbro
 • Förare

Olympus

Olympus är en karta som släpps i säsong 7 på planeten Psamat.

Innehåll

Lore [redigera]

Olympus var en stad byggd på drömmar. Byggt 2640 av miljardärens humanitära Lillisk peck, denna utopi som flyter i moln ovanför Psamat var en gång en plats där de ljusaste sinnena i Utland kunde samla och utbyta idéer, vilket leder till genombrott inom vetenskaper och konst. Olympus producerade ett antal genombrott för Outlands inklusive utvecklingen inom miljövänliga hoppdrivare för kortdistansfartyg, en fas-teknik för omedelbar transport som kallas faslöparen och drone-teknik för hälso- och säkerhetssystem.

Alla drömmar slutar dock, och den här slutade explosivt: .

Emellertid upprätthöll Olympus själv av avancerade datorsystem, så det hittade snabbt nya köpare i Outlands elit. I 40 år fungerade det som en påkostad semesterplats med rift som turistattraktion. Tyvärr växte Rift instabil övertid, och Olympus evakuerades fullt ut för sex månader sedan. Nu Hammond Robotics, med stöd från Mercenary Syndicate, har förvandlat Olympus till ett nytt steg för Toppspel .

Platser [Redigera]

namn Plundra Beskrivning Supplettfack
Jordbruksinträde Låg
Förrum Låg Antechamber är en passage som går till central turbin.
Höststater Hög Ett ovalt område med små byggnader som omger kanterna. En 3-våningar i centrum fungerar som ett centrum för området. Ytterligare en 3-våningar byggnad ligger strax norr om den centrala byggnaden.
Bonsaplaza Mitten Crown Jewel of Olympus, på den södra delen av kartan, har flera stora skyskrapor och restauranger.
Bonsai sluttning Låg
Arcadia Supercarrier En något stor plats på Olympus där nära kvartalen strider kommer troligen att hända. Har andra byggnader i området tillsammans med namnfartyget.
Centralturbin Denna POI har en dubbel långsam rörlig fläkt i mitten, och majoriteten av looten omger kanten. Nära kvarterkamp är oundvikligt här. Det förbinder också många andra POI: er och blir därför en genväg.
Försvar Låg
Hamn Hög Ett cirkulärt område som komprometterats med flera byggnader. Det ligger på nordväst om kartan, mellan bärare och elnät.
Elysium Hög Ett flytande fartyg i den långa sydvästra sidan av kartan ansluten med två zipliner. Loot i POI är främst i mittområdet och runt fartygets kanter. Mittområdet har alltid en guldobjekt och/eller en lila föremål.
Energidepot Hög Ett stort takområde komprometterat med flera små byggnader. Det ligger nära turbin- och Hammond -laboratorier.
Bondgård Låg
Odla torn Mitten Tre snurrtorn belägna på kartan av kartan.
Gyllene trädgårdar Mitten En samling av fyra 2-våningar, 3-rumsbyggnader belägna på östra sidan av kartan. Det består av ett grunt, halvmåneformat damm, såväl som många träd och blommor.
Hammond Labs Mitten Ett stort labb i mitten av kartan, mellan gods, turbin, energidepot och soluppsättning.
Hydroponics Hög En samling byggnader sydväst om kartan, sydost om Elysium.
Elfenbenspass Låg
Labbbild Låg
Underhåll Låg
Omloppskanontestplats Hög En stor plats belägen på sydost om kartan, söder om Grow Towers.
Pathfinder’s Fight Night Hög En stadövertagande som består av en boxningsarena med en ring där spelare bara kan använda melee -attacker. Men om en spelare dör i ringen och är respekterad, finns det ett som fel som bara tillåter dem att använda melee -attacker som om de fortfarande var i ringen.
Fas Gateway Central Låg Ingången till faslöparen söder om Hammond Labs. 4
Fas Gateway West Låg Ingången till faslöparen norr om hydroponics. 4
Primär elnät Mitten
Eftertanke Hög En stor kupol gjord av klyftenergi belägen på den nordöstra delen av kartan. Den har en glödande orb av riftenergi i sitt centrum som fungerar som östra ingången/utgången till faslöparen.
Forskningsbassäng Hög
Sekundär kraftnät Låg
Varv Låg
Mitten En samling små byggnader. Den centrala byggnaden har en stor solpanel på toppen och är en garanterad spawn för snikskyttgevär.
Supplödspår Låg
Hög Det röda fartyget. Också platsen för valvet.
The Reverie Lounge Ett område ovanför Bonsai Plaza som förbinder två av byggnaderna.
Låg
Sammet oas Mitten Velvet Oasis har främst två höga byggnader med en insida med zipliner som leder mot det underjordiska Oasis Cafe. Det finns andra mindre strukturer runt byggnaderna så att du kan dra dig tillbaka till där om du lyckas fly från en kamp vid byggnaderna.
Välkomstcenter Låg
Vildblomma Låg

Tidigare platser [redigera]

namn Beskrivning Nuvarande position
Lasthållning Låg Pathfinder’s Fight Night
Vägkorsning Låg Icarus

Kartfunktioner [Redigera]

 • Faslöpare: Faslöpare är spännande nya verktyg för att korsa till varje zon.
 • Treudd: Trident är ett fordon som finns på Olympus och Storm Point. Det släpptes under säsong 7.
 • Loot MRVNS: Loot MRVNS . De ser ut som den som drivs ner MRVN som tidigare varit på kartan, bara de är nu drivna upp. De kan inte gå runt, men deras skärmar aktiveras när du närmar dig dem. Loot MRVNS ser ut och uppför sig som en spelautomat, ända ner till enarmen. Deras skärm kommer att snurra och du måste försöka trycka på Loot vid rätt tidpunkt för att få högre nivå byte.
 • Icarusbro: Under hela Icarus finns liken av några av forskarna som arbetade ombord på fartyget medan de var i djupa rymden. Var noga. (Det är inte som de använde det, rätt?) Om du hittar nyckelkortet, rusa till framsidan av fartyget för att få tillgång till den bästa bytet ombord på Icarus. Inuti kan spelare också dra nytta av utsikten för att planera sin nästa rutt. Var försiktig så att du inte blir bakhåll, eftersom andra spelare kan stjäla nyckelkortet från din Deathbox.

MAP -iterationer [redigera]

 • Original
 • Mu1
 • Visa allt